Bouwe vloer & raamdecor is dé vloerkleden/karpetten specialist voor de regio Erp, Veghel, Uden en Boekel.

Bouwe vloer & raamdecor is de erkende specialist in vloerkleden/karpetten voor de regio Erp, Uden, Veghel en Boekel met o.a. vloerkleden van Brink & Campman, De Munk Carpets, STG, Weppner, Lifestyle, Ambiant en nog diverse merken meer. Bouwe vloer & raamdecor biedt dan ook niet alleen de meest uitgebreide collecties en presentaties van deze merken vloerkleden, maar heeft ook gediplomeerde stylisten in huis die u helpen bij het realiseren van de beste deal als u op zoek bent naar een nieuw vloerkleed/karpet in de regio Erp, Uden, Veghel en Boekel. Juist omdat er zoveel mogelijk is adviseren wij u een bezoek aan onze showroom of om een afspraak te maken.

csm_slide18_8a3fe88ec5

Waarom een vloerkleed?

Waarom zou u een vloerkleed moeten toevoegen aan uw interieur? Waarom is een vloerkleed belangrijk? Misschien heeft u net verbouwd en vind u het zonde van de mooie vloer die u met veel zorg heeft uitgezocht? Of misschien weet u gewoon nog niet wat de voordelen zijn van een vloerkleed…

Ruimtelijker

Daarnaast kan een vloerkleed zorgen voor een ruimtelijker gevoel in de kamer wanneer u het in de juiste vorm, afmeting en kleur bij de kamer kiest. Door de afmeting van het vloerkleed af te stemmen op de ruimte en het meubilair dat u heeft, kunt u ervoor zorgen dat uw zithoek visueel groter en ruimtelijker oogt dan dat hij daadwerkelijk is. Een fout die vaak gemaakt wordt is om te kiezen voor een te klein vloerkleed. Met een maatwerk vloerkleed kunt u het beste resultaat bereiken omdat dit volledig afgestemd is op uw specifieke interieur.

bonaparte_vintage_193_202_topview

Afbakening

Allereerst kan dit ervoor zorgen dat functies in de ruimte afgebakend worden. Wanneer er in de woonkamer geen vloerkleed ligt, kan dit ervoor zorgen dat het interieur een onrustig beeld oplevert. Neem als voorbeeld de zitgroep in de woonkamer: hier staan onder andere een bank, twee fauteuils, een salontafel, bijzettafeltjes, verlichting en een televisiekast. Doordat er geen vloerkleed ligt, zijn en blijven dit allemaal losse onderdelen. Wanneer u er in de goede vorm, afmeting en kleur een vloerkleed onder plaatst, kunt u ervoor zorgen dat al deze onderdelen bij elkaar gaan horen. Er ontstaat dan een eenheid, één geheel en een soort afbakening van de zitgroep.

Akoestiek

De verbetering van de akoestiek bijvoorbeeld. Door een vloerkleed in uw kamer te plaatsen, kunt u ervoor zorgen dat de akoestiek in de ruimte verbeterd wordt. Het vloerkleed absorbeert (een deel van) het geluid. De akoestiek en ‘echo’ kan dus verminderd worden door het plaatsen van een vloerkleed doordat dit de geluiden gedeeltelijk absorbeert of dempt. Het zal de reflectie van geluid, in de meeste gevallen, niet helemaal laten verdwijnen maar in ieder geval verminderen. Hoe dikker het vloerkleed, hoe meer effect het heeft. Het zorgt dus voor een prettiger wooncomfort.

Parade%20Contessa%206782%20Logo_met2

 Warmte-isolerend

Daarbij is het ook nog zo dat vloerkleden warmte isoleren. Kijk maar eens naar kinderen. Als er een vloerkleed ligt en zij op de grond willen spelen, dan zullen ze vaak juist daar gaan zitten. Dit komt doordat de stilstaande lucht tussen de polen van het vloerkleed ervoor zorgt dat de warmte daar wordt vastgehouden. Als het een hoogpolig vloerkleed is, houdt het dus meer warmte vast dan een laagpolig type. Daarbij werkt ook nog eens mee dat de foam-rug van het tapijt, of als u kiest voor ondertapijt, extra warmte-isolerend werkt omdat hier hele kleine luchtbelletjes in zitten die de warmte ook vasthouden.

csm_slide23_9e019dd774

Een mooi vloerkleed is een must in de woonkamer. Het geeft sfeer, warmte, zorgt voor een betere akoestiek en verbinding tussen je meubels. Met meer dan 50 vloerkleden op voorraad en een groot assortiment vloerkleden bent u bij Bouwe vloer & raamdecor aan het juiste adres.

Meer informatie? Neem contact met ons op